Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen over het EigenBaas-programma en de e-learning Ik word EigenBaas. Staat je vraag er niet bij? Vraag dan je leraar om contact met ons op te nemen. 

ondernemerstools

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Klik hier om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Wat is de e-learning Ondernemingsplan Schrijven?

De e-learning Ondernemingsplan Schrijven is een online leermethode waarbij je in 6 hoofdstukken je eigen ondernemingsplan schrijft. Dit doe je aan de hand van voorbeelden, video's, ervaringen van andere ondernemers en opdrachten. De hoofdstukken zijn gebaseerd op het ondernemingsplansjabloon van Qredits.

Een ondernemingsplan schrijven kan een behoorlijke kluif zijn. De e-learning maakt het schrijven van zo'n plan eenvoudig en levendig. Uniek is dat als je de e-learning afrondt, aan het eind een concreet ondernemingsplan hebt dat je meteen kunt gebruiken voor jezelf, voor je eventuele zakelijke partner(s) en natuurlijk voor het aanvragen van een krediet bij Qredits.

Aan welke technische specificaties moet mijn computer voldoen om een cursus online leren te kunnen volgen?

De e-learning werkt in je internet browser. Hiervoor heb je een up-to-date versie nodig van bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox, Safari of Google Chrome. De e-learning is alleen online te volgen dus een internet verbinding is noodzakelijk. We raden je aan om een eventuele 'pop-up blocker' uit te schakelen als je de e-learning gebruikt.

Welke software is er nodig om de e-learning te kunnen uitvoeren?

Je hebt een goed werkende internetverbinding nodig en een up-to-date internet browser. Aan het einde van de e-learning download je jouw eigen ondernemingsplan (een *.docx bestand) en financieel plan (een *.xlsx bestand) welke te openen zijn in de meeste office programma's. Let op: Numbers op een Apple systeem kan niet goed overweg met het financieel plan in Excel, in dit geval raden wij aan een online programma hiervoor te gebruiken zoals Google Spreadsheet.

Kan ik de e-learning zonder internet-verbinding uitvoeren?

Je hebt een goed werkende internetverbinding nodig en een up-to-date internet browser. 

Kan ik de e-learning op verschillende computers uitvoeren of alleen vanaf dezelfde?

Met jouw inloggegevens kun je op maximaal 3 verschillende computers inloggen in de e-learning. Let op: Hierna worden je inlogcodes geblokkeerd.

Hoe lang mag ik gebruik maken van de e-learning?

De inloggegevens voor de e-learning blijven 3 maanden geldig. Voor de e-learning Ondernemingsplan Schrijven staat ongeveer 16 uur. Zodra je de e-learning hebt afgerond download je jouw ondernemingsplan in een WORD bestand. Deze kun je bewaren op je computer en ten alle tijden aanpassen. Je hebt daarvoor de e-learning niet meer nodig.

Kan ik de geldigheidsdatum van de e-learning verlengen?

De e-learning kan kosteloos éénmalig verlengd worden.

Zijn de gegevens die ik invoer tijdens de e-learning veilig?

Ja. Wat je invoert tijdens de e-learning wordt met een beveiligde verbinding uitgewisseld. Gegevens die je invult, worden niet met derden gedeeld.

Hoe gaat Qredits om met de privacy van mijn ingevoerde gegevens?

Uiteraard vindt Qredits jouw privacy belangrijk. Wij zullen je gegevens zonder jouw toestemming niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

Moet ik de hele e-learning in 1 keer uitvoeren?

Je kunt de e-learning net zo vaak onderbreken als je zelf wilt, om op een later moment verder te gaan. Reeds ingevulde gegevens blijven bewaard.

Ligt de volgorde van de e-learning-modules vast?

Nee. Je kunt zelf bepalen welke hoofdstukken (modules) van het ondernemingsplan je in welke volgorde en wanneer uitvoert. De volgorde van de hoofdstukken in de e-learning is wel de meest logische.

Hoe kan ik mijn wachtwoord herstellen?

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen. Op het moment dat je dat doet, wordt je oude wachtwoord overschreven met de nieuwe.

Hoe kan ik mijn gebruikersnaam opvragen?

Je gebruikersnaam om te kunnen inloggen op de e-learning is het e-mailadres dat je opgegeven hebt bij aanschaf van de e-learning. Deze kan niet worden veranderd.

Waar kan ik een klacht indienen over de e-learning?

Als je ontevreden bent over de e-learning kun je via onze website een klacht bij ons indienen.

Heb ik na de e-learning mijn eigen complete ondernemingsplan?

Ja, na het doorlopen van de e-learning heb je een compleet en netjes verzorgd ondernemingsplan. Daarmee kun je goed voorbereid je onderneming gaan starten.

Hoe krijg ik mijn ondernemingsplan uit de e-learning?

Wanneer je de hele e-learning hebt gevolgd en volledig hebt ingevuld, is het mogelijk om je eigen ondernemingsplan te downloaden. Dit plan kun je als Word-bestand opslaan en later nog zelf aan passen.

Komt er ook een financieel plan bij het ondernemingsplan?

Met het doorlopen van de e-learning maak je ook een financieel plan voor je onderneming. Dit financiële plan kan, apart van je ondernemingsplan, worden gedownload als Excel-bestand.

Moet ik de hele e-learning hebben afgerond voordat ik een ondernemingsplan krijg?

Om een volledig ondernemingsplan te krijgen moet je alle velden hebben ingevuld. Je kunt (een onvolledige versie van) het plan echter wel tussendoor downloaden en opslaan of printen.

Kan ik met dit ondernemingsplan naar elke bank voor een krediet?

Het ondernemingsplan dat je maakt met deze e-learning kan elke bank accepteren. Daarmee is niet gezegd dat je ook daadwerkelijk een krediet krijgt. Daarover beslist elke bank volgens eigen regels. Wel komen alle essentiële onderwerpen van een ondernemingsplan in de e-learning aan bod.

Wanneer is persoonlijke coaching iets voor mij?

De e-learning is speciaal ontwikkeld om je goed te begeleiden in het zelfstandig schrijven van je eigen ondernemingsplan. Mocht je er echter niet alleen uitkomen, dan zou persoonlijke begeleiding in de vorm van een eigen coach wellicht iets voor jou kunnen zijn. Klik hier voor onze coachingsmogelijkheden.

Ik heb geen antwoord op mijn vraag gekregen. Wat nu?

Neem dan contact op met onze Helpdesk via het telefoonnummer 0900 - 2012 123 (€ 0,55 per gesprek).

scroll naar benedenscroll naar boven