EigenBaas is echt voor ondernemende studenten

Elske van der Kolk, minorcoördinator van het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap op de HAN, heeft in 2013 en begin 2014 tien studenten begeleid die het EigenBaas-programma hebben doorlopen.

De studenten krijgen bij ons de mogelijkheid om het EigenBaas-programma te volgen, naast de reguliere lessen van de minor Ondernemen. Het is dus niet verplicht. De studenten die uit zichzelf kiezen voor dit programma zijn echt gemotiveerd om ondernemer te worden en om eventueel financiering aan te vragen. Zij willen zoveel mogelijk advies inwinnen om vervolgens goed voorbereid en snel van start te gaan.

De studenten hebben het programma positief ervaren. Ze vonden vooral depraktijkvoorbeelden erg nuttig. Op die manier kunnen ze van andere ondernemers  leren hoe het er nu echt aan toe gaat als je een eigen bedrijf hebt. Het financiële plan vonden ze nog wel erg lastig."

Aangezien wij binnen het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap ook al veel doen ten aanzien van de voorbereiding op het ondernemen, zijn we op dit moment nog aan het puzzelen hoe we het EigenBaas-programma hierin kunnen integreren. Maar de samenwerking is heel fijn en ik wil dan ook zeker het contact warmhouden!

scroll naar benedenscroll naar boven