Een prettige samenwerking

foto

Marcel Oude Avenhuis en Eric Hovelink zijn docenten van de Netwerkschool, van de ROC Twente opleiding Bouwkunde. Vorig jaren hebben zijn studenten het EigenBaas-programma gevolgd.

“Qredits is vrij toegankelijk. Iedereen kan het programma doorlopen, je hoeft daarvoor geen voorkennis voor te hebben van bijvoorbeeld accountancy of finance. Voor de studenten is het een echte eyeopener. Zeker het financiële plan.

“Ik vind dat het EigenBaas-programma echt een meerwaarde biedt voor de studenten. Het is belangrijk dat ze niet alleen hun vak goed leren, maar ook dat hen ondernemerschapsvaardigheden worden bijgebracht. Het programma laat hun alle aspecten van het ondernemerschap zien en ze krijgen een helder beeld over het opzetten van een eigen bedrijf. Het maakt hen onderscheidend op de markt en dat is in deze tijd zeer belangrijk.”

Twintig procent van de klas had een echt idee, het merendeel een fictief idee, maar allen zijn gedreven om ondernemerschapsvaardigheden te leren. 

“Het mooie nieuws is dat de eerste lichting studenten allemaal zijn geslaagd en eind september hun diploma kregen uitgereikt door niemand minder dan Maxime Verhagen.”

scroll naar benedenscroll naar boven