Marijn van Dijke – Strand Binnen

'Welkom op het gezelligste strand van Nederland en geniet van een dagje uit met 100% goed weer'. Dit is de eerste zin die je leest als je de website van Strand Binnen bekijkt. Het bedrijf van Marijn van Dijk.

"Wij creëren 165 dagen per jaar een zomers gevoel zonder dat je daarvoor naar het buitenland hoeft". Marijn van Dijk, een jonge ambitieuze man die duidelijk weet wat hij wil. Hij is dan ook een ervaren ondernemer. "Tien jaar geleden ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf, een consultancy bureau. Maar ik was meer bezig met andere ondernemers, dan dat ik daadwerkelijk zelf echt aan het ondernemen was en dat mistte ik. Mijn passie is het ondernemerschap."

Marijn kwam via via in aanraking met een oude Renault garage in Breda. Het stond al ruime tijd leeg en er wordt gezocht naar een juiste bestemming. Hij werd enthousiast en zijn plannen voor zijn 'indoor strand' krijgen eindelijk vorm. Een vriend van hem stapte in. "Vrienden snapten er niks van, vonden ons compleet gestoord, maar wij dachten 'dit kan echt iets worden'."

Voor de verbouwing had Marijn geld nodig en via zijn accountant kwam hij bij Qredits terecht. "En toen ging ik de molen in. Gelukkig was de bedrijfsadviseur positief en kreeg ik het krediet rond."

Toen de bedrijfsadviseur begon over een coachingstraject dacht Marijn niet meteen aan zichzelf. "Ik begreep dat het nuttig was voor startende ondernemers, maar ik was al jaren bezig en kon mij niet inbeelden waar de win-win situatie zou zitten voor mij. Inmiddels denkt Marijn daar anders over. Het ondernemen met zijn tweeën is een uitdaging. "Je moet samen beslissen en soms krijg je discussie, onze coach leert ons hoe hiermee om te gaan. Hij is een sparringpartner waar we op kunnen terugvallen en dat geeft een prettig gevoel".

scroll naar benedenscroll naar boven