Over ons

EigenBaas is een initiatief van Qredits, het belangrijkste alternatieve financieringskanaal van Nederland. Qredits helpt ondernemers bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen wij door het aanbieden van:

  • kredieten tot 250.000 euro
  • persoonlijke coaching
  • ondernemerstools

We zetten onze kennis en ervaringen uit de praktijk breed in. Niet alleen in het bedrijfsleven maar ook op scholen. We vinden het belangrijk om (jonge) ondernemers en studenten te enthousiasmeren en stimuleren. Want hoe beter ze zijn voorbereid, hoe groter de kans van slagen is als ze voor zichzelf willen beginnen.
  

Speciaal voor jongeren

Onderwijsinstellingen vragen ons vaak om presentaties te geven over ondernemerschap of bij te dragen aan onderwijsprogramma’s. Bovendien zien we dat het aantal (ex-)studenten dat een onderneming start toeneemt. Daarom ontwikkelden we speciaal voor jongeren in het voortgezet en beroepsonderwijs het EigenBaas-programma.  
  

Het EigenBaas-programma in het kort

Het EigenBaas-programma bestaat uit de e-learning Ik word EigenBaas  en uit lessen op school die worden begeleid door een leraar. Met de e-learning schrijven de leerlingen een eigen ondernemingsplan. 

De voordelen:

  • Jongeren ontwikkelen al op jonge leeftijd ondernemersvaardigheden.
  • Door de praktische aanpak ontdekken jongeren of er een ondernemer in hen schuilt.
  • De e-learning is inspirerend dankzij praktijkopdrachten, filmpjes en tips & tricks.
  • Hoe beter de jonge ondernemer voorbereid is, hoe groter de kans van slagen.

“In de e-learning is veel informatie beschikbaar en ze komen op een logische wijze in aanraking met alle aspecten van het ondernemerschap.”

In de e-learning is veel informatie beschikbaar en ze komen op een logische wijze in aanraking met alle aspecten van het ondernemerschap.
“Anne-Jur Borg, Docent in Handel & Ondernemen aan het Deltion College”
scroll naar benedenscroll naar boven