Voor Studenten

Ben je benieuwd of er een ondernemer in je schuilt? Of weet je dat al en wil je jezelf daar verder in ontwikkelen? Dan is het EigenBaas-programma echt iets voor jou. Wij stomen je klaar om de eerste stap naar ondernemerschap te zetten.

Hoe doen we dat?

We nemen je mee in de echte ondernemerswereld. Samen met een professional uit het bedrijfsleven ga je aan de slag met een real-life case. Zo leer je van ondernemers uit de praktijk.

Vervolgens maak je je eigen ondernemingsplan. Gewoon online met de e-learning Ik word EigenBaas. Superleuk en makkelijk!

En dan? 

Ken je het tv-programma Dragons Den? Daar worden startende ondernemers voor de leeuwen gegooid. Aan het eind van het EigenBaas-programma moet jij er ook aan geloven: je pitcht jouw ondernemingsplan voor een deskundige jury. 


EigenBaas: uitdagend, maar vooral heel leerzaam!

Het programma in 5 stappen:

Bekijk ook de video: EigenBaas programma in 5 stappen

De kick-off

De kick-off

We starten met een kick-off sessie. Een professional laat je aan de hand van een echte aanvraag zien hoe een financieringsinstelling als Qredits of een bank of crowdfunder naar een kredietaanvraag kijken.

Samen beoordeel je de aanvraag. Je ontdekt waar een goede aanvraag aan voldoet. En je weet wat de valkuilen zijn. 

Aan de slag met de e-learning <i>Ik word EigenBaas</i>

Aan de slag met de e-learning Ik word EigenBaas

In stap 2 besteedt jouw eigen leraar in de lessen aandacht aan ondernemen: Hoe maak je een marktanalyse, een financieel plan en een concurrentieanalyse?

Ook krijg je toegang tot de e-learning Ik word EigenBaas. Boordevol inspiratie en handige tips. Zo maak je stap voor stap je eigen ondernemingsplan en een financieel plan.  

De Gastles

De Gastles

Jullie krijgen een gastles van je Qredits-coach. Het doel van de gastles is om de jou verder te helpen bij het schrijven van je ondernemingsplan. Alle vragen die je hebt verzameld kun je hier stellen aan iemand die veel ervaring heeft in de praktijk. 

De Pitch

De Pitch

En dan gaat het gebeuren … Je hebt wekenlang hard gewerkt aan jouw ondernemingsplan. Nu ga je het plan presenteren. Voor een deskundige jury! Je krijgt inhoudelijke feedback, zodat jij je plan nog beter kunt maken. De jury wordt gevormd door de Qredits-coach en leraren van je school.

Wil jij ’t liefst meteen starten met je eigen bedrijf? En heb je een geweldige pitch gedaan? Dan kijken we in overleg met jouw school en een bedrijfsadviseur van Qredits meteen hoe we jou een vliegende start kunnen geven.

<i>EigenBaas</i>-certificaat

EigenBaas-certificaat

Heb je het hele programma goed doorlopen? Dan ontvang je van ons een EigenBaas-certificaat. De eerste stap naar ondernemerschap is gezet!

Ondek de volgede stap

Wil je ook meedoen?

Laat dan nu de gegevens van je school achter. Wij nemen contact met je school op om meer te vertellen over het EigenBaas-programma.

scroll naar benedenscroll naar boven